MOFÉM elektromos csaptelepek különleges alkalmazása

M-Tronic vandálbiztos és érintésmentes csaptelepek

   

Vannak olyan felhasználási területek ahol a fő szempont az, hogy a felhasználó ne érjen - higiéniai okokból - a csaptelephez, amikor nyitja /zárja a vízfolyamot vagy vandál biztonsági okokból fontos hogy ne lehessen tönkretenni a csaptelepet. Ezekre az igényekre lehet jó megoldás az M-Tronic család. MOFÉM-Electronic = M-Tronic.

MLU01 - mosdó csaptelep egy olyan speciális és kényelmes megoldás olyan felhasználási területen ahol a víz hőmérsékletét a csaptelep előtt állítják be, így a csaptelep egy flexibilis bekötő csövet tartalmaz megoldva azt hogy hideg vagy előre kevert vizet szolgáltasson a felhasználónak. Ha viszont olyan helyre kerül beszerelésre ahol általánosan kiépített hideg és meleg sarokszelep csatlakozási lehetőség van akkor erre is van megoldásuk.                                                                                                                    Mofém elektromos csaptelep         M-Tronic Y bekötő egységcsomaggal (169-0014-00) lehetőség van a hideg és meleg oldali rákötésre. A kívánt hőmérsékletet a sarokszelepekkel lehet beállítani. Csaptelep háza és kifolyócsöve egy egységet képez és nincs rajta mechanikus állító kar és a mágnes szelep, áramforrás a mosdó alatt helyezkedik el ezért ez egy vandál biztos megoldás. Perlátora víztakarékos.

A csaptelep lelke egy mágnesszelep-érzékelő egység, ami együtt lett kifejlesztve így biztosítva megbízható és hosszú élettartamú működést. Áramforrásból három alternatívát ajánlanak. 6V-al működő, ami tulajdonképpen 4 db 1,5V-os AA típusú alkáli elem. Ezek egy vízhatlan házba kerülnek a mosdó alá. Fontos megemlíteni, hogy nem kell speciális elemet vásárolni ahhoz, hogy stabilan működjön a csaptelep. Ha a mosdótál alatt ki van építve a 230V hálózat, akkor a 230/6V transzformátoros megoldást javasolják amit csak a 230V csatlakozóba kell csatlakoztatni. Ahol kiépített alacsony feszültség rendelkezésre áll ott a 24 V-os típus beépítése a legköltséghatékonyabb megoldás, amihez 3 típusú 230/24V-os transzformátort ajánlják attól függően hogy maximum 2, 4 vagy 9 csaptelepet szeretnének működtetni csoportos beépítés esetén.

A csaptelep paraméterei (érzékelési távolság, késleltetési kikapcsolási idő, KI/BE kapcsolás ) egységes MLD03 távirányítóval állíthatóak be. Folyamatos működés és vízpazarolását szolgálja az a funkció, hogy 5 perc folyamatos használat esetén a csaptelep mágnes szelepe lezár.

MLU 08,10 mosdó/mosogató csaptelepek csupán csak a design szempontjából különböznek az előbb említett típustól. Modern minimalista formavilág: hengeres ház, a mosdónál 150 mm, mosogatónál 190 mm J kifolyócső víztakarékos perlátorral szerelve.  

                                                                                                                                             

Mofém MLU30 mosdó csaptelepet olyan helyre javasolják ahol fontos szempont a csaptelepen a hőmérséklet szabályozása. A mágnesszelep a csaptelepbe van integrálva. Mindhárom áramforrással megvásárolható. Süllyesztett víztakarékos perlátor is az egységes formavilágot és vandálbiztonságot jelenti.